Voor het eerst in jaren nieuw type schizofreniemedicijn in VS

Het farmabedrijf Bristol Myers Squibb heeft in de Verenigde Staten toelating gekregen om een nieuw geneesmiddel voor patiënten met schizofrenie op de markt te brengen. Het gaat om de eerste nieuwe behandeling in zeventig jaar.

De nieuwe behandeling, twee pillen per dag, moet miljoenen mensen met de ernstige psychische aandoening nieuwe mogelijkheden bieden. Wereldwijd lijden naar schatting 24 miljoen mensen aan schizofrenie, dat gepaard gaat met hallucinaties en wanen.

Het medicijn zal worden verkocht onder de naam Cobenfy. Bristol Myers Squibb deed een grote gok door vorig jaar Karuna Therapeutics, dat het middel ontwikkelde, te kopen voor 14 miljard dollar. Tot nu toe was het bedrijf vooral bekend voor zijn kankerbehandelingen. Volgens waarnemers zou de nieuwe schizofreniebehandeling in 2027 al jaarlijkse 1 miljard dollar aan omzet kunnen genereren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.