Musk lijkt postje te ambiëren in toekomstige Trump-regering tijdens livegesprek 

Elon Musk, miljardair en eigenaar van het socialemediaplatform X, leek gisteravond in een livegesprek op X met Republikeins presidentskandidaat Donald Trump te hengelen naar een postje in de regering, mocht Trump bij de presidentsverkiezingen aan het langste eind trekken. Musk zou graag deel zou uitmaken van een commissie die "ervoor zou zorgen dat het geld van de belastingbetaler verstandig wordt besteed". Een voorstel dat Trump wel leek te kunnen smaken.
Het gesprek, dat drie kwartier later van start ging wegens een massale cyberaanval, stond bol van de samenzweringstheorieën. Musk liet Trump ongestoord zijn niet-onderbouwde campagnestellingen declameren over immigratie, zijn verhouding tot autoritaire leiders en de klimaatopwarming.
Zo verklaarde Trump andermaal dat hij voor "de grootste deportatie in de geschiedenis" zou zorgen. Daarnaast herhaalde de voormalige president ook zijn uit de lucht gegrepen stelling dat landen hun gevangenen vrijlaten en naar de Verenigde Staten sturen.
Trump had opnieuw enkele uithalen naar zijn Democratische tegenstrever Kamala Harris in petto en beschuldigde de Democraten er andermaal van een "coup" te hebben gepleegd door Joe Biden te vervangen.

"Kruispunt van de beschaving"
De 78-jarige presidentskandidaat verklaarde verder dat hij het ministerie van Onderwijs wil afschaffen en spotte met de klimaatverandering die volgens hem louter "meer eigendommen aan zee" zal opleveren.
Musk legde Trump tijdens het gesprek, dat door meer dan een miljoen gebruikers live werd gevolgd, geen strobreed in de weg en gaf ook expliciet aan dat hij Trump steunt in zijn ambitie om opnieuw vier jaar lang de lijnen uit te zetten in de Verenigde Staten. "Ik denk dat we ons op een kruispunt van de beschaving bevinden en dat we de goede weg moeten nemen", besloot de miljardair. "En ik denk dat jij dat bent."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    16 augustus 2024

    Waar blijft onzen verlichten geest met zijn reactie op de Palestijnen op de Westbank die nu ook eens hebben mogen genieten van een “ Kristallnacht “?

  • Marc DE MEULEMEESTER

    13 augustus 2024

    Zoals reeds geschreven : de leerling tovenaar zou beter eerst eens sleutelen aan zijn eigen “ brei”n alvorens zich bezig te houden met AI en het ge- en mis- bruik ervan !