'Mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 9 jaar geen goed idee' (minister Dalle)

Een algemene mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 9 jaar, zoals minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) voorstelt, is geen goed idee. Dat heeft Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zaterdag gezegd in De Ochtend op Radio 1. Hij vindt het bovendien storend dat kinderen en jongeren weer worden geviseerd.

"Er zijn veel besmettingen bij alle leeftijdscategorieën en ook bij kinderen is dat het geval, maar men mag niet onderschatten wat die mondmaskerplicht betekent. Bij kinderen van die leeftijd, die nog volop bezig zijn met hun spraak te verbeteren, is dat iets wat niet onschuldig is en waar we echt wel voorzichtig mee moeten zijn. Ik denk dat men soms onderschat wat de impact is van zoiets op kinderen", aldus Dalle.

De minister vindt het bovendien "een beetje storend dat elke keer als er problemen zijn met het virus, men onmiddellijk gaat kijken naar die kinderen en de jongeren". We moeten vooral kijken naar de maatregelen die we als volwassen kunnen nemen en naleven, aldus Dalle. De veralgemeende mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 9 jaar is "echt wel disproportioneel".

Lees ook:

Vandenbroucke wil algemeen mondmaskergebruik vanaf 9 jaar

Minister Weyts verzet zich tegen voorstel mondmasker voor 9-jarigen

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.