Coronacijfers blijven fors dalen

In de zeven dagen vanaf 19 tot en met 25 februari kwamen er dagelijks gemiddeld 6.625 bevestigde besmettingen met het coronavirus bij. In vergelijking met de voorgaande week gaat het om een daling met bijna een derde. In dezelfde periode bezweken per dag gemiddeld 24 mensen aan COVID-19 (-43 procent).

De positiviteitsratio, het percentage afgenomen testen waar een positief resultaat uit voortkomt, is dalend, maar blijft wel aan de hoge kant. Van de 269.550 testen die tussen 19 en 25 februari werden uitgevoerd, wees 19,9 procent op een besmetting met het coronavirus. In Limburg (25,2 procent) is de positiviteitsratio het hoogst, in Brussel (12,3 procent) het laagst. 

De ziekenhuisopnames blijven dalen met een derde, tot dagelijks gemiddeld 143 in de afgelopen zeven dagen. Maandag lagen nog 2.319 mensen met COVID-19 in de Belgische ziekenhuizen, van wie 240 op de afdelingen intensieve zorg. Beide aantallen vielen op een week tijd met een kwart terug. 

In Vlaams- en Waals-Brabant is het percentage door COVID-19-patiënten ingenomen IZ-bedden het hoogst: 21 en 26 procent tegen het Belgische gemiddelde van 12 procent. In Limburg en Oost-Vlaanderen gaat het om maar 6 procent.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.