Alle parameters zetten daling verder

Van 19 tot 25 februari werden elke dag gemiddeld 172 personen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus, een daling met 25 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. In totaal liggen er nu volgens de meest recente cijfers 2.503 mensen met COVID-19 in het ziekenhuis, waarvan er 250 intensieve zorgen nodig hebben. Dat blijkt zaterdagochtend uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 16 en 22 februari werden er dagelijks gemiddeld 7.702 nieuwe besmettingen met Sars-CoV-2 vastgesteld, een daling met 35 procent in vergelijking met de week voordien.

De positiviteitsratio bedraagt 22,3 procent, goed voor een daling van ruim 5 procent. Het reproductiegetal blijft volgens het dashboard van Sciensano op 0,82 staan, wat betekent dat de epidemie in kracht afneemt.

Nog tussen 16 en 22 februari lieten dagelijks gemiddeld zo'n 32,3 mensen het leven, een afname met 33 procent. De teller komt daarmee in ons land inmiddels uit op 30.121 COVID-19-overlijdens.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.