Militair Hospitaal moet "medische hub" worden tegen 2030

Binnen een tiental jaar kan een nieuw militair ziekenhuis worden opgetrokken in Neder-Over-Heembeek. Dat kondigt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) aan in haar beleidsnota voor 2022, meldt La Libre Belgique.

"Om in te spelen op huidige en toekomstige ontwikkelingen wordt het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek tegen 2030 omgevormd tot een medische hub die onder meer een crisis- en rampenbestrijdingshospitaal zal herbergen", staat in de tekst.

"Dat nieuwe medische platform (Medical Hub) zal bijdragen tot de medische steun van de strijdkrachten tijdens operaties door de ontplooiing van medisch-verpleegkundige elementen die operationeel zijn opgeleid, zal expertise-, onderzoeks-, opleidings- en innovatiecapaciteiten ontwikkelen die nuttig zijn voor het functioneren van Defensie en de samenleving, zal de zorg voor patiënten optimaliseren, en zal het aanbod van civiele gezondheidszorg in zijn domein blijven integreren."

De nieuwe infrastructuur zou ook plaats kunnen bieden aan civiele partners en zo de interactie vergemakkelijken. Ze kan ook dienen als logistiek centrum voor medisch materiaal, er kunnen bepaalde geneesmiddelen worden opgeslagen en het medisch labo - momenteel nog in Peutie - kan er ondergebracht worden. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.