Leger opnieuw ingezet in rust- en ziekenhuizen

In verscheidene zorginstellingen moeten opnieuw ­militairen worden ingezet om steun te bieden aan het personeel. Dat is onder ­andere het geval in het ­Universitair Ziekenhuis in Antwerpen, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad.

Daarnaast rekenen onder meer een woonzorgcentrum in het Oost-Vlaamse Zulte en het ziekenhuis in het Waalse Zinnik al enkele dagen op militairen om de goede werking te verzekeren. Defensie beraadt zich nog over andere aanvragen voor steun, bevestigt het kabinet van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).

Het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek houdt zich ook klaar om als noodmaatregel alle Belgische brandwondenpatiënten over te nemen. Daardoor komen er in de gewone ziekenhuizen extra bedden vrij voor coronapatiënten.

Volgens een eerder overzicht van Defensie werden tijdens de vorige coronagolven bij momenten dagelijks meer dan 500 militairen ingezet in de strijd tegen covid-19.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.