Groen licht voor transfers van vaccins tussen regio's

De ministers van Volksgezondheid hebben het licht op groen gezet voor transfers van vaccins tussen de regio's. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen vandaag. Dat is vooral goed nieuws voor de Vlaamse vaccinatiecampagne.

De ­beschikbare vaccins werden tot nu netjes verdeeld onder Vlaanderen, Wallonië, Brussel en de Duitstalige Gemeenschap. Nu komt er een "federale solidariteitsstock" waarin de ­regio's vanaf volgende week hun overschotten kunnen deponeren. Andere regio's die extra vaccins nodig hebben, kunnen dan putten uit de stock.

In de praktijk is dat vooral voor Vlaanderen goed nieuws. In Brussel is de vaccinatiebereidheid een pak lager, waardoor ze minder vaccins nodig hebben dan toe­gewezen. Zo heeft in Vlaanderen nu 80,24 procent een eerste prik gekregen, in Brussel nog maar 54 procent. In Wallonië loopt de campagne al op haar laatste ­benen, waardoor ze straks vaccins zullen overhebben.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.