Geneviève Ostyn heeft ons verlaten

Met grote droefheid melden we het vertrek van Geneviève Ostyn (62), een gerespecteerd journaliste en vertaalster, die woensdag in Leuven aan haar laatste reis begon. Ze laat een diepe leegte na bij haar familie, vrienden en collega's. Geneviève stond bekend om haar professionalisme en toewijding en heeft met haar unieke persoonlijkheid haar stempel gedrukt op iedereen die haar pad kruiste.

Geneviève Ostyn begon haar carrière in de medische pers in 1989 met de lancering van het weekblad De Huisarts/Le Généraliste, nadat ze als freelance journalist had gewerkt voor de krant Het Volk, waar ze interviews afnam voor de cultuurrubriek. Vanaf het begin viel ze op door haar talent, nauwgezetheid en betrokkenheid. “Geneviève had passie voor haar werk. Haar organisatie, creativiteit, schrijfvaardigheid en haar vermogen om complexe projecten tegelijkertijd te beheren en deadlines te halen, maakten van haar een medewerker van onschatbare waarde. Haar werkvermogen was voorbeeldig,” herinnert zich Philippe Marchal, oprichter van De Huisarts, de krant die haar in dienst nam. In de loop der jaren klom ze op naar hogere functies en werd ze adjunct-hoofdredacteur van De Huisarts tot 1997.

Daarna werkte ze voor diverse media, waaronder Artsenkrant, Dialoog&;Gezondheiden het maandblad Het Apothekersmagazine. Gedurende enkele jaren schreef en vertaalde ze artikelen voor de nieuwsbrief Tempo Today en andere publicaties van de RMN- en Vivactis-groepen, waarvoor ze alom werd gewaardeerd.

"Naast haar journalistieke talenten beschikte Geneviève over een ruime literaire en filmcultuur. Ze aarzelde niet om haar lievelingsartikelen te delen die ze verslond in de internationale pers. Altijd elegant, met een unieke zin voor humor, en met haar rijke verbeelding vrolijkte ze de verschillende redacties op waar ze werkte”, aldus Vincent Claes, COO van RMN en voormalig redactiedirecteur van UBM Medica (JdM/AK, Dialogue et Santé/Dialoog&Gezondheid, Patient Care...). Pascal Selleslagh, hoofdredacteur van De Specialist en voormalig adjunct-hoofdredacteur van Artsenkrant, kan dat alleen maar bevestigen.

Geneviève was de dochter van professor Michel Ostyn, pionier sportgeneeskunde aan de KU Leuven, die op 5 juni 2013 op 88-jarige leeftijd overleed, en Emma Van Molle, die op 14 november 1984 heenging. Ze is nu herenigd met haar ouders en haar zus Michèle, die 7 jaar geleden overleed.

Haar dood laat een enorme leemte achter in ons team en in de harten van iedereen die haar kende. Maar haar nalatenschap zal voortleven door de ontelbare artikelen die ze schreef en vertaalde, en door de herinnering aan een buitengewone vrouw, vol leven en talent.

Onze gedachten zijn bij haar zus Paule, haar familie en vrienden in deze moeilijke tijd. Geneviève, je zult voor altijd in ons hart blijven.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Jos GEUKENS

    17 augustus 2024

    Ik wens iedereen die van haar hield sterkte toe bij dit verlies

  • Marc COSYNS

    16 augustus 2024

    Weer zo nog een jong iemand die ons moet verlaten .....Ik mocht haar leren kennen en samenwerken bij 'De Huisarts' waar ik nog altijd zeer goede herinneringen aan heb. Ze kon zo fantastisch ondersteunend zijn voor ons als schrijvende artsen. Mijn oprechte deelneming aan haar familie en dierbaren. Marc Cosyns

  • Ann Loffens

    16 augustus 2024

    Prachtige ode aan Geneviève Ostyn!

    Ik werd er stil en vandaar woordeloos van.

    Liefde respect collegialiteit waardering… sterft nooit! Het warme gemis echter ook…
    Oprechte waardering voor Geneviève en sterkte om het nog rauwe rouwverlies aan al haar dierbaren!
    Ann Loffens

  • Joris DE GRAEVE

    16 augustus 2024

    Met dank voor haar gedreven werk en veel sterke voor de familie. Mijn innige deelneming.