Fietsplatform voor mensen met beperking wordt nieuw leven ingeblazen

G-Sport Vlaanderen, de organisatie die focust op mensen met een beperking, heeft de dienstverlening van haar platform Gfietst een serieuze update gegeven. Personen met een beperking moeten zo voortaan nog beter aangepaste deelfietsen kunnen vinden over heel Vlaanderen.

Omdat fietsplezier voor iedereen belangrijk is, werd al in 2021 Gfietst gelanceerd. Aangepaste fietsen zijn daarenboven erg duur en aan dat probleem moest het platform een mouw passen. Het project bestond uit een website met als belangrijkste functie de interactieve kaart, waarop men een dertigtal deelpunten kon zien waar aangepaste (deel)fietsen verhuurd of ontleend konden worden. 

Na de initiële lancering viel de groei van het project wat terug, mede door een fusie tussen de sportfederatie Parantee-Psylos en het steunpunt G-Sport Vlaanderen. Nu de fusie achter de rug is, heeft Gfietst een verbeterde website gekregen met een uitgebreidere dienstverlening wat betreft de deelpunten. 

G-sport Vlaanderen mikt op 75.000 fietsers met een beperking als gebruiker tegen 2026. In totaal zouden er tegen eind dit jaar zo'n 300 aangepaste fietsen te vinden moeten zijn via de website. Ook het aantal deelpunten wil men nog naar omhoog. De meeste fietsdeelpunten in Vlaanderen zijn gevestigd in zorginstellingen en scholen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.