Energieprijzen - Waalse rusthuizen krijgen 450 euro per plaats om energiekosten te drukken

Waalse rusthuizen zullen aanspraak kunnen maken op een gewestelijke premie van 450 euro per plaats om de stijging van de energiekosten op te vangen, en dat voor de periode 1 februari 2022 tot 31 januari 2023. Dat heeft de bevoegde Waalse minister Christie Morreale gezegd in het Waals parlement. De steun zal 150 euro bedragen voor wie enkel dagopvang aanbiedt.

"Voor wie ambulante zorg aanbiedt, met inbegrip van diensten voor geestelijke gezondheidszorg, planningscentra, enz., bedraagt de tussenkomst 1.000 euro per dienst", voegde minister Morreale eraan toe.

Om werknemers met mobiele functies te ondersteunen, heeft de regering een budget van 300 euro per betrokken voltijds equivalent gereserveerd. Dit bedrag zal worden onder meer worden toegekend aan de diensten voor gezins- en ouderenzorg en diensten voor gemeenschapsondersteuning in de gehandicaptensector.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.