Dokteren aan dorp of stad (11) – dr. Steven Van Avermaet, Oostende

Dr. Steven Van Avermaet (64), voorzitter van de medische raad van AZ Oostende Serruys, staat als onafhankelijke op de lijst ‘Trots op Oostende’ waarin drie partijen zich verenigen: Open Vld, Groen en cd&v Oostende. De ziekenhuisfusie realiseren staat bij hem helemaal bovenaan zijn programmapunten.

De kracht van dit project 'Trots op Oostende' zit in de diversiteit van de ploeg en de ruimte die er blijft voor eigen accenten, heet het. Op  de lijst, aangevoerd door burgemeester Bart Tommelein, staan enkele onafhankelijke kandidaten die zich achter het gemeenschappelijk project scharen maar geen partijlidkaart hebben. Onder hen dus dr. Van Avermaet.

Negativiteit over ziekenhuisfusie

“De trigger om op een lijst te staan was de negativiteit die rondgestrooid wordt over de ziekenhuisfusie”, licht hij toe. “Natuurlijk zijn er hindernissen, maar het was absoluut noodzakelijk en we kunnen nu reeds de vruchten plukken. Als voorzitter van de medische raad wilde ik een positief signaal geven en sloot me aan bij die politieke partijen die de aanzet gaven voor de fusie.” Hij onderstreept dat hij op de lijst staat als 'onafhankelijke'. 

De ziekenhuisfusie is een belangrijke, maar niet de enige reden waarom de Oostendse arts opkomt. Hij is geboren in Oostende en woont al het grootste deel van zijn leven in deze stad “en ik kan dus ook input geven over een aantal andere items, niet alleen binnen de zorg.” De lijst schuift alvast naar voren dat het ‘allereerste armoedbestrijdingsplan’ verder moet worden doorgetrokken in de volgende legislatuur.

Eenzaamheidsproblematiek

Daarbij sluit tevens de ambitie aan om – als Trots op Oostende op het beleid kan wegen – aanverwante thema’s in de verf te zetten die met zorg te maken hebben: palliatief beleid, Oostende-trooststad, eenzaamheidsproblematiek, ... Maar helemaal bovenaan fungeert dus: ‘verdere stappen ondernemen om de fusie te faciliteren.’

Als volbloed Oostendenaar schenkt hij uiteraard al evenzeer aandacht aan issues als  mobiliteit en toegankelijkheid. Tommelein maakte bekend dat een integraal en samenhangend mobiliteitsplan voor de volledig stad nagestreefd wordt.

Dr. Van Avermaet heeft geen precies stemmenpercentage in gedachten dat Trots op Oostende moet halen: “de grootste lijst zijn zou mooi zijn, wegen op het beleid is het belangrijkste.”

Dokteren aan dorp of stad (1): dr. Sezer Sari, Vooruit Lokeren

> Dokteren aan dorp of stad (2): dr. Marleen Verboven, DURF Geel

> Dokteren aan dorp of stad (3): dr. Ilse Vandecasteele, pvda Antwerpen

> Dokteren aan dorp of stad (4): dr. Farah Vansteenbrugge, N-VA Oudenaarde

> Dokteren aan dorp of stad (5): Peter Blondeel, Meer dan Groen, Oudenaarde

> Dokteren aan dorp of stad (6): Hilde Anciaux, Samen Vooruit, Machelen

> Dokteren aan dorp of stad (7): Brecht Mertens, N-VA, Ekeren

> Dokteren aan dorp of stad (8): Freya Saeys, Lebbeke leeft

> Dokteren aan dorp of stad (9): Alain Verstraete en Elke Sleurs, N-VA Gent

> Dokteren aan dorp of stad (10):  Koen Meynendonckx, PVDA Mechelen

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.