Dendermonde bundelt krachten om burgers te informeren rond diabetes

Dit najaar bundelen stad Dendermonde, AZ Sint-Blasius en Diabetes Liga hun krachten om burgers te informeren rond diabetes. De informatieve en educatieve acties ism lokale besturen maken essentieel deel uit van de doelstellingen en werking van de Blasius Academie.

Blasius Academie biedt infosessies, groepslessen, webinars, tentoonstellingen en andere educatieve initiatieven om de kennis rond gezondheid en het leven met een bepaalde aandoening te vergroten.  Zo willen we de bevolking in onze regio, onze patiënten en hun familie ondersteunen om een geïnformeerde, geëngageerde rol op te nemen in het eigen zorgtraject.

Onlangs, op 27 september, vond in het stadhuis van Dendermonde al een lezing plaats over diabetes en hartfalen, gebracht door endocrinoloog dr. Laurens Veldeman. Deze lezing werd georganiseerd door patiëntenvereniging vzw CATO.

Op 30 maandag september konden burgers hun persoonlijk risico op diabetes laten berekenen op een infostand op de maandagmarkt. De diabeteseducatoren en diëtisten van het diabetescentrum van AZ Sint-Blasius gaven informatie over een gezonde levensstijl. Bezoekers konden ook proeven van een gezond, diabetesvriendelijk én lekker recept, klaargemaakt door PLEK35. Daarnaast waren ook de vrijwilligers van de Diabetesliga aanwezig met een infostand.

De sensibiliseringscampagne gaat dit najaar onverminderd verder met de volgende gratis activiteiten:

Themawandelingen
Op zaterdag 19 oktober organiseren we 5 themawandelingen met gids doorheen Dendermonde. Bewegen vermindert namelijk het risico op diabetes. Van een kunstzinnige reis doorheen de stad tot het criminele verleden van Dendermonde, er is voor elk wat wils.

Theatervoorstelling
Op dinsdagavond 3 december nodigen we comedian Koen Dewulf en muzikant Sven Bauwens uit in Cultuurhuis Belgica. Ze brengen er hun inspirerende theatervoorstelling 'Ons Zoetje'.

Koen is vader van twee zonen met diabetes. Hij getuigt op een positieve en luchtige manier over het leven zoals het is met diabetes: hoe ga je om met de gevolgen en de aanpassingen, welke tips en tricks zijn echt nuttig ...

Meer info vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.