Coronavirus - Aantal patiënten in ziekenhuizen daalt onder de 2.000

Het aantal COVID-patiënten in Belgische ziekenhuizen is de voorbije dagen onder de 2.000 gezakt. Dat blijkt maandag uit niet-geconsolideerde cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, meegedeeld door het kabinet van minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Afgelopen vrijdag lagen er nog 2.052 coronapatiënten in het ziekenhuis. Op kerstdag daalde dat aantal, voor het eerst sinds begin november, nog eens onder de 2.000 en bedroeg het 1.923. Gisteren/zondag steeg dat aantal opnieuw lichtjes naar 1.946. 

Het aantal patiënten op intensieve zorg neemt ook af. Op 24 december lagen nog 651 mensen op intensive care, zaterdag zakte dat aantal naar 640 en zondag naar 632. 

Tussen 17 december en 23 december werden 485.978 tests uitgevoerd, waarvan 52.539 positief waren. Het positiviteitspercentage bedroeg 10,81 procent. 

Volgens het kabinet-Vandenbroucke is ook het aantal besmettingen de voorbije dagen nog gedaald, maar die cijfers geven mogelijk een vertekend beeld omwille van de kerstdagen. Experten verwachten trouwens, door de snelle verspreiding van de omikronvariant, dat de cijfers de komende dagen opnieuw zullen gaan stijgen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.