Brusselse gemeenteraad vraagt maatregelen tegen luide wagens

De Brusselse gemeenteraad wil dat het Brussel Gewest maatregelen neemt tegen lawaai van versterkte motoren en uitlaten in de straten van de hoofdstad. De raad keurde maandag een resolutie van gemeenteraadslid Mathias Vanden Borre (N-VA) over de problematiek goed.

Onder meer aan de Heizel en langs het Kanaal in Brussel duiken al eens zogenaamde "rodeodrivers" op. Wegpiraten maken er het verkeer onveilig en brengen geluidsoverlast met zich mee.

Een motie van N-VA'er Vanden Borre (foto) roept het Brussels Gewest op om snel geluidsflitspalen mogelijk te maken en om regelgeving uit te werken rond lawaai van gemotoriseerde voertuigen. 

Het gewest en de stad Brussel hebben al verschillende maatregelen genomen. Onder meer de invoering van de zone 30 draagt bij tot een verbetering van de geluidsoverlast.

De overheidsdienst Brussel Mobiliteit lanceerde ook een samenwerking met de politie. Eind vorige maand werden tijdens een controleactie op het Poelaertplein nog vijf motorfietsen naar de technische contole gestuurd wegens te luidruchtig.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.