Bone Therapeutics gaat na huwelijk voort als BioSenic

Biotechbedrijf Bone Therapeutics heeft een meerderheidsbelang van 51 procent verworven in de Franse sectorgenoot Medsenic. Het nieuwe fusiebedrijf vaart voortaan onder de naam BioSenic. Medsenic levert de CEO en voorzitter.

Het aandeel was maandag in de loop van de dag door beurswaakhond FSMA geschorst in afwachting van de publicatie van een persbericht. De aandeelhouders van het Waals-Brabantse bedrijf hadden maandag immers verzamelen geblazen om de deal met Medsenic goed te keuren.

Bone telt 40,8 miljoen euro neer voor 51 procent van de aandelen van Medsenic. In ruil voor die 51 procent, gaan zowat 90,67 miljoen aandelen van het nieuwe BioSenic naar de Medsenic-aandeelhouders.

De naamsverandering zal in de loop van de komende dagen rond moeten zijn. De CEO en voorzitter van Medsenic, Francois Rieger, wordt voorzitter en CEO van BioSenic. Bone Therapeutics levert twee van de zeven leden van de raad van bestuur - die ook onafhankelijken en een investeerder aan boord heeft - en een van de drie leden van het nieuwe topmanagement.

De aandeelhouders keurden ook de uitgifte van ongeveer 24,5 miljoen nieuwe aandelen in de toekomst uit, indien de testresultaten van het middel Allob positief zijn. Het gaat om het Bone Therapeutics-middel op basis van donorcellen dat ingezet wordt bij complexe breuken die maanden na een operatie nog steeds niet helen.

Medsenic ontwikkelt middelen, op basis van arseentrioxide, van toepassing bij ernstige auto-immuun- en ontstekingsziekten, bijvoorbeeld lupus.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.