Bloedserieus zorgt dit najaar voor 6.000 bloeddonaties door studenten

De Bloedserieus-campagne van Rode Kruis-Vlaanderen wordt vandaag in Kortrijk afgetrapt. Tot 9 december zullen weer 6.000 studenten in hun studentenstad bloed kunnen doneren en daarmee hun steentje bijdragen. Naast bloeddonaties wordt ook het belang van plasmadonaties dit jaar extra benadrukt.

In samenwerking met lokale studentenorganisaties streeft Rode Kruis-Vlaanderen ernaar om zo veel mogelijk studenten te motiveren bloed te doneren, met als uiteindelijk doel niet minder dan 6.000 bloeddonaties te verzamelen.

Naast bloeddonaties wordt ook het belang van plasmadonaties extra benadrukt. Plasma is net zo essentieel als bloed, en studenten kunnen hun steentje bijdragen door plasma te doneren in een van de 14 donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen, vaak ook in hun studentenstad. In dertien steden of gemeenten waar een campus is van een universiteit of hogeschool, worden tijdens de campagne bloeddonaties gedaan. Het gaat om Antwerpen, Brugge, Brussel, Diepenbeek, Etterbeek, Gent, Geel, Jette, Kortrijk, Leuven, Merelbeke, Torhout en Turnhout.

'Bloedserieus' richt zich op het creëren van een vertrouwde omgeving voor eerste donaties, in de hoop studenten de weg te laten vinden naar deze donorcentra voor zowel bloed- als plasmadonaties. De najaarscampagne biedt talrijke donatiemogelijkheden op verschillende campussen en locaties want studenten kunnen echt wel het verschil maken. Alle info en inschrijving via www.bloedserieus.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.