Duitse overheid begint met wietteelt voor medicinaal gebruik

Cannabis voor medicinaal gebruik zal in Duitsland voortaan door de overheid geteeld worden. Daartoe werd een cannabisagentschap opgericht dat ressorteert onder het Federaal Instituut voor drugs en medische hulpmiddelen (BfArM), zo is vrijdag in Berlijn door de autoriteiten meegedeeld.

De weg naar cannabis als geneesmiddel op kosten van de ziekenkassen werd door een nieuwe wet van Gezondheidsminister Hermann Gröhe vrijgemaakt. Tot dusver hebben een duizendtal patiënten met zware chonische pijnen een vrijstelling voor cannabis gekregen. Enkel voor hen is jaarlijks 365 kilogram cannabis nodig.

Artsen gaan ervan uit dat het aantal cannabistherapieën zal toenemen eens het licht op groen is gezet. De vrijstellingen die het gebruik van medicinale cannabis toelaten, zouden na een drie maanden durende overgangstermijn vervallen, waarna patiënten dergelijke uitzonderingsregels niet meer nodig hebben.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.