Aantal ziekenhuisopnames wegens covid-19 stijgt licht

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames wegens covid-19 is opnieuw licht gestegen. Tussen 3 en 9 maart werden dagelijks gemiddeld 141,7 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, een toename met 4 procent. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano.

In totaal liggen er momenteel 2.010 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis, waarvan er 192 intensieve zorg nodig hebben. Op 9 maart hadden 85 patiënten ademhalingsondersteuning nodig en lagen 12 patiënten aan de hart-longmachine.

Het reproductiegetal gebaseerd op het aantal ziekenhuisopnames voor België bedraagt 1,01.

Tussen 28 februari en 6 maart werden dagelijks gemiddeld 6.357 nieuwe besmettingen met Sars-CoV-2 vastgesteld. Dat is 1 procent minder dan in de zeven dagen die voorafgingen. Er werden ook wel minder tests afgenomen, namelijk gemiddeld zo'n 32.583 per dag (-13 procent). De positiviteitsgraad lag op 21,6 procent.

In dezelfde periode overleden elke dag gemiddeld nog 16,7 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting, een daling met 28 procent. Sinds de start van de pandemie twee jaar geleden zijn in ons land al zo'n 30.350 mensen bezweken aan de gevolgen van het virus.

In ons land zijn inmiddels 89 procent van de volwassenen volledig gevaccineerd, 75 procent kreeg ook al een booster toegediend.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.