20km Brussel - Tien lopers naar ziekenhuis, geen ernstige verwondingen

Het Rode Kruis heeft tijdens de 20 km van Brussel 391 medische interventies uitgevoerd langs het parcours. Tien mensen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht, maar niemand had ernstige verwondingen. De woordvoerster van het Rode Kruis België Nancy Ferroni spreekt van "kalme editie op dat vlak".

Ongeveer 45.330 mensen uit 90 landen hebben zondag deelgenomen aan de 20 km van Brussel, een record. De Keniaan Alex Kibet kwam als eerste over de streep, in een tijd van 59 minuten en 57 seconden. De Brusselse Sophie Hardy werd de eerste vrouw in een tijd van 1 uur, 10 minuten en 56 seconden. 

Zowat 430 hulpverleners stonden klaar rond het parcours, verspreid over dertien hulpposten. Aan de aankomst in het Jubelpark stond er daarnaast nog een grote zorgpost. Tien mensen moesten naar het ziekenhuis, maar ernstige verwondingen werden niet genoteerd. Volgens Ferroni ging het vooral om mensen met een bloeddrukval. De cijfers zijn volgens haar "normaal voor een jaargang zonder zon".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.