Franse anesthesioloog verdacht van nieuwe vergiftigingen patiënten

Een Franse anesthesioloog die zijn onschuld staande houdt, is in verdenking gesteld van twee nieuwe vergiftigingen van patiënten, zo is van de procureur vernomen. Daarmee wordt hij in totaal van 26 gevallen van vergiftiging verdacht.

Hij is "voor twee bijkomende gevallen in verdenking gesteld", waarvan één dodelijk, zei Etienne Manteaux op een persbriefing.

Frédéric Péchier (51) zou in twee privéklinieken in Besançon, in het oosten van Frankrijk, infuuszakjes van patiënten verontreinigd hebben om een hartstilstand uit te lokken, zodat hij zijn reanimatietalenten kon tonen en collega's van het ziekenhuis met wie hij overhoop lag, in diskrediet kon brengen. Verscheidene patiënten in dit dossier lieten het leven, vermoedelijk door vergiftiging.

De zaak barstte los toen een collega-anesthesioloog alarm sloeg na drie onverklaarbare gevallen van hartstilstand bij patiënten van hem die op de operatietafel lagen. De infuuszakjes werden in beslag genomen en analyses brachten doses potassium aan het licht "die honderd keer hoger waren dan normaal". Het Franse gerecht stelde Péchier in maart 2017 in verdenking wegens vergiftiging.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.