Sociaal akkoord nodig voor verplichte vaccinatie zorgpersoneel (Maron)

Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron is voorstander van de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel en personeel in de woonzorgcentra, maar daarvoor is een sociaal akkoord nodig. "De logica zou willen dat zorgprofessionals zich vrijwillig laten vaccineren. Maar dat is helaas niet altijd het geval, met name dan in de woonzorgcentra, maar ook niet uitsluitend daar", zo zei Maron op Bel-RTL.

De uitbraak met de deltavariant in een woonzorgcentrum in Nijvel heeft de discussie opnieuw doen oplaaien: moet het zorgpersoneel niet verplicht worden om zich te laten vaccineren? 

Volgens Maron zou de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid zich best over de kwestie buigen. "Als de werkgevers en de vakbonden samen achter het idee van een verplichte vaccinatie staan, zou dat de deur openen, denk ik. Maar het verplichten zonder een akkoord van de sociale partners lijkt me nogal delicaat, want dan riskeer je misschien verkeerde effecten", aldus Maron.

> Lees ook: Bijna 8/10 artsen voor verplichte vaccinatie bij zorgverleners

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.