Nog minder dan 9.000 besmettingen per dag

De coronacijfers blijven allemaal dalen. Het gemiddelde aantal bevestigde besmettingen per dag is onder de 9.000 gezakt, waar dat er een maand geleden nog meer dan 44.000 waren. Dat blijkt uit cijfers van het Sciensano.

In de week van 14 tot en met 20 februari werden er elke dag gemiddeld nog 8.998 coronabesmettingen vastgesteld, 38 procent minder dan de week daarvoor. Zowat zeven op de tien besmettingen worden nog veroorzaakt door de omikronvariant.

In diezelfde periode werden er elke dag gemiddeld ruim 43.000 tests afgenomen. De positiviteitsratio bedroeg 23,9 procent. De hoogste ratio's zijn er bij de tieners, waar ruim een op de drie tests (35,6 procent) een positief resultaat geeft, en in de Duitstalige Gemeenschap (33,4 procent). 

Van 17 tot en met 23 februari werden er elke dag gemiddeld 186 mensen opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting, een daling met 27 procent tegenover de week ervoor. Er liggen nu 2.725 patiënten in het ziekenhuis (-19 procent), van wie er 290 intensieve verzorging nodig hebben (-18 procent). 

Het reproductiegetal, dat gebaseerd is op het aantal ziekenhuisopnames, staat op 0,81. 

Dagelijks overlijden nog gemiddeld 38 mensen aan de gevolgen van het coronavirus, een daling met 18 procent op weekbasis. Sinds de start van de pandemie zijn er in ons land 30.076 coronaoverlijdens geregistreerd.

We naderen intussen stilaan de 25 miljoenste prik met een coronavaccin in België. Sinds de start van de vaccinatiecampagne eind 2020 werden er 24,77 miljoen dosissen toegediend, aldus Sciensano. Ruim 9 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd, net geen 7 miljoen van hen kregen intussen een boosterprik. Dat laatste komt overeen met 60,3 procent van de totale bevolking.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.