Nieuw op 1 september - Huisartsenpremie voor eerste keer ondersteunend personeel 

Huisartsen kunnen vanaf 1 september een aanvraag tot premie indienen bij het Riziv om ondersteunend personeel in hun praktijk aan te werven wanneer het om een eerste aanwerving gaat. Dat meldde MediSfeer eerder al op basis van Riziv-informatie, maar hier nog eens de info in een notendop.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) maakte dit voorjaar 16,7 miljoen euro vrij om de financiële drempel te verlagen voor huisartsen die zich willen laten bijstaan door ondersteunend personeel om zo meer ademruimte en tijd voor patiënten te krijgen.   

De huisartsen en huisartsenpraktijken kunnen rekenen op een eenmalige tussenkomst voor opleidings-, werkings- en infrastructuurkosten die ze maken bij de eerste aanwerving van ondersteunend personeel. De tegemoetkoming, die ze kunnen aanvragen van 1 september tot 31 oktober, zal afhankelijk van het aantal aanvragen tussen 5.000 en 7.500 euro liggen. Naar schatting 5.477 praktijken - 4.872 solo- en 605 groepspraktijken - komen voor de tegemoetkoming in aanmerking.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.