Tandartsen steunen artsen in conflict met minister Vandenbroucke

Het Verbond van Vlaamse Tandartsen (VVT) sluit zich volledig aan bij het protest van artsensyndicaat BVAS tegen de wet die minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil doorduwen en die voor een verbod zorgt op ereloonsupplementen in de ambulante zorg bij patiënten met recht op verhoogde tegemoetkoming. BVAS heeft ermee gedreigd uit het akkoord artsen-ziekenfondsen te stappen. Maandagavond is overleg gepland met de minister.

"De wet waartegen de artsen gekant zijn is ook van toepassing op de tandartsen", zegt VVT-woordvoerder Stefaan Hanson. De tandartsen zijn niet betrokken bij het overleg van maandagavond, maar staan volledig achter het standpunt van de artsen. "Ook wij zijn van mening dat ook patiënten met recht op verhoogde tegemoetkoming de behandeling moeten kunnen krijgen die zij verkiezen en daarvoor moeten mogen bijbetalen als zij dat zelf willen." Volgens Hanson dreigen de financieel zwakkere patiënten zo immers juist een minder kwaliteitsvolle zorg te krijgen.

De VVT hekelt eveneens dat "de minister op deze manier eenzijdig het akkoordensysteem opzegt", door zowel de geconventioneerde als niet-geconventioneerde artsen en tandartsen ertoe te verplichten. "Afwijken van deze basisprincipes is voor ons niet aanvaardbaar", aldus Hanson.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.