Militair ziekenhuis Neder-over-Heembeek sluit de deuren na 60.000 vaccinaties

Het vaccinatiecentrum van het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-over-Heembeek sluit vrijdag de deuren. De afgelopen maanden kregen 60.000 mensen er een coronaprik, laat het ministerie van defensie weten in een persbericht.

De Brusselse bevolking kon zich sinds 3 mei aanbieden voor vaccinatie in het centrum. Vanaf vrijdag kan enkel nog wie er zijn eerste prik kreeg, terecht in het Militair Hospitaal voor zijn tweede prik. Dat zet zijn opdracht twee dagen per week, dinsdag en donderdag, ook voort voor expats, diplomaten en militairen.

Het Vaccinatiecentrum Defensie had de capaciteit om tot 1.700 mensen per dag te vaccineren, dankzij 10 vaccinatielijnen en een maximumritme van 200 afspraken per uur. Voor de werking ervan werden meer dan 60 militairen ingezet. Ze kwamen uit alle medische eenheden en alle componenten van Defensie om de administratie, het onthaal en de algemene diensten te ondersteunen.

"Dit vaccinatiecentrum voor de Brusselse bevolking, zal het mogelijk hebben gemaakt om 60.000 mensen volledig te vaccineren tijdens de 102 dagen werking. Dit was alleen mogelijk dankzij de organisatorische doeltreffendheid van het departement en de uitzonderlijke betrokkenheid van het personeel van Defensie op alle niveaus. Ik wil al deze vrouwen en mannen bedanken voor hun professionaliteit en wil hun investering benadrukken die vaak verder gaat dan hun werk", aldus nog minister van Defensie Ludivibe Dedonder (PS).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.