Vaccinatieverlof wordt heringevoerd

De Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor de herinvoering van het recht op betaalde afwezigheid van het werk om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Het klein verlet voor de coronavaccinatie gold voor alle vooorgaande vaccinatiecampagnes, maar werd voor de herfstcampagne van de afgelopen maanden niet opnieuw ingevoerd voor werknemers in de privésector, enkel voor ambtenaren. Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) wachtte op een advies van de Nationale Arbeidsraad, maar daar lagen de werkgevers dwars. Onder meer Groen en Ecolo vreesden dat werknemers zich daardoor minder zouden laten vaccineren. 

Nu wordt het vaccinatieverlof voor werknemers via een wetsontwerp van Dermagne toch opnieuw ingevoerd, hoewel de herfstcampagne grotendeels achter de rug is. De regeling gaat wel retroactief in vanaf 1 oktober tot eind dit jaar en kan worden verlengd tot 31 maart 2023. De N-VA-fractie stemde tegen, het Vlaams Belang onthield zich.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.