Eerste nieuwe radiologen in ZAS Cadix starten in oktober

Nadat het nieuwe Antwerpse Cadixziekenhuis in juni de samenwerking met zeven radiologen beëindigde, loopt de zoektocht naar opvolgers vlot. Zes nieuwe radiologen gaan binnenkort aan de slag, stelt ziekenhuisnetwerk ZAS. De eersten starten op 1 oktober.

Volgens het toenmalige ZNA-netwerk, intussen opgegaan in het Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS), was het vertrouwen met zes radiologen van Cadix onherstelbaar beschadigd nadat er tijdens een interne audit fouten naar boven waren gekomen. De dienst Medische Beeldvorming van het Cadixziekenhuis "beantwoordde niet aan de algemeen aanvaarde kwaliteitsnormen", klonk het. Met de zes werd een dading gesloten om de samenwerking te beëindigen. Een zevende radioloog mocht wel blijven "mits begeleidende maatregelen", maar di e ging niet op dat aanbod in.

Andere radiologen uit het ziekenhuisnetwerk vallen sindsdien in, maar ZAS heeft intussen werk gemaakt van opvolgers. Er werden verschillende vacatures gepubliceerd en dat heeft de komst van zes nieuwe radiologen opgeleverd. Volgens ZAS gaat het om "een mix van jonge en meer ervaren artsen". Enkelen starten al op 1 oktober, de rest wat later vanwege hun opzegtermijn elders. Binnenkort zal het ZAS-netwerk bijna vijftig radiologen tellen, klinkt het.

Lees ook:
> Ziekenhuis ZNA beëindigt de samenwerking met zeven radiologen ZNA Cadix
> Dading met ZNA-radiologen moet onverkwikkelijke zaak afsluiten
> "Schorsing radiologen is complete schande"
> Radiologische errors: caveat emptor
> Grote bezorgdheid beroepsvereniging radiologen

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.