Coronavirus - Geen PCR-tests meer in Brusselse testcentra vanaf 30 november

De twee Brusselse testcentra zetten vanaf december alle PCR-testactiviteiten stop. Dat laat de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie (GGC) weten.

Een eerste verandering komt er op 31 oktober, wanneer de twee Brusselse testcentra, Molenbeek en Pacheco, stoppen met betalende PCR-tests. Een maand later, op 30 november, worden alle PCR-actviteiten stopgezet. 

De beslissing is het gevolg van de herziening van de screeningstrategie beslist door de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid op 12 oktober en waarbij de voorkeur wordt gegeven aan zelftests en snelle antigeentests, behalve voor specifieke gevallen.

De GGC herinnert eraan dat voor alle situaties die geen PCR-test meer vereisen, veel huisartsen en meer dan 360 apotheken wel nog snelle antigeentests uitvoeren. Zelftests blijven ook nog altijd verkrijgbaar in de Brusselse apotheken en in bepaalde winkels.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.