Bijna 3.500 leerlingen nemen deel aan tweede sessie start- en ijkingstoetsen

Voor de tweede sessie start- en ijkingstoetsen, die zaterdag plaatsvindt, hebben 3.481 deelnemers zich ingeschreven. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR).

Via de ijkingstoetsen kunnen studenten in spe kennismaken met de opleiding en de universitaire campus. Hun vaardigheden en kennis worden afgetoetst, waarna ze met de resultaten aan de slag kunnen.

Het resultaat van de toetsen is niet-bindend en geen voorwaarde tot inschrijving. Wie minder goed scoort op de testen, wordt aangeraden zich extra voor te bereiden op het komende academiejaar, met het remediëringsaanbod van de universiteiten, of hun studiekeuze te heroverwegen. 

De toetsen worden in totaal opengesteld voor 23 opleidingen: economische wetenschappen, artificiële intelligentie, bio-industriële wetenschappen, bio-ingenieurswetenschappen, biochemie en biotechnologie, biologie, biomedische wetenschappen, biowetenschappen, chemie, computerwetenschappen, engineering technology, farmaceutische wetenschappen, fysica, geologie, handelsingenieur, industriële wetenschappen, informatie, burgerlijk ingenieur, burgerlijk ingenieur-architect, logopedische en audiologische wetenschappen, revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, en wiskunde. 

In juli vond er al een eerste sessie ijkingstoetsen plaats. Toen waren er 6.612 deelnemers.

Bij de tweede sessie ligt het aantal inschrijvingen met 823 het hoogst voor biomedische wetenschappen. Daarna volgens industrieel ingenieur industriële wetenschappen (809), burgerlijk ingenieur (583) en farmaceutische wetenschappen (454). De VLIR wijst erop dat er wel steeds een aantal studenten verstek zullen laten gaan.

Ten laatste zeven dagen na de ijkingstoetsen ontvangen de deelnemers hun resultaat via mail.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.