Impulseo in Wallonië: toch ook een beetje geduld oefenen

De betalingsstop van Impulseo in Vlaanderen heeft Wallonië niet onberoerd gelaten. ABSyM, de Franstalige Bvas, is zijn licht gaan opsteken bij de Waalse overheid. Daar maant men toch ook tot een beetje geduld aan.

Eind oktober ontstond er enige beroering in Vlaanderen: het ‘plafond’ voor de uitbetaling van de Impulseo-premies was bereikt. De resterende aanvragen voor personeelskosten van 2016 zouden dus moeten wachten tot 2018.

Domus Medica kreeg intussen relatief goed nieuws. De Vlaamse overheid zou alsnog op zoek gaan naar fondsen om de personeelskosten van 2016 binnen het jaar 2017 uit te betalen. De Vlaamse overheid beloofde ook dat het probleem zich in 2018 (personeelskosten 2017) niet meer zou voordoen.

Hoe maakt men het intussen in Wallonië? Verontruste artsen hebben de ABSyM-kamers van Henegouwen, Namen en Waals-Brabant aangesproken. Het syndicaat heeft zijn licht opgestoken bij AViQ, het equivalent van ons Agentschap Zorg en Gezondheid. ABSyM komt naar huis met een geruststellende boodschap: “Het overmaken van de financiële steun aan de artsen van wie het dossier sinds enkele maanden goedgekeurd is, zal eerstdaags plaatsvinden.” Goedgekeurd sinds enkele maanden? Misschien probeert men toch ook hier tijd te winnen…

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.