Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft dalen

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Woensdag lagen nog 3.352 mensen in het ziekenhuis, zo blijkt uit het online dashboard van Sciensano. Dat is een daling met 18 procent. Op de afdelingen intensive care liggen nog 353 patiënten, een daling met 18 procent.

Net als woensdag gaan de andere parameters, op de overlijdens na, ook in de juiste richting: het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is met 45 procent gedaald, tot gemiddeld nog 14.492 besmettingen per dag in de periode van 7 tot en met 13 februari. Er zijn intussen bijna 3,5 miljoen bevestigde COVID-19-besmettingen in België vastgesteld.

In diezelfde periode waren er dagelijks gemiddeld 44,9 overlijdens, een toename met 5 procent. Het totaal overlijdens door COVID-19 klokt af op 29.832.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft ook verder dalen. De laatste zeven dagen ging het gemiddeld om 252,6 opnames, of een daling met 20 procent.

Ook het aantal testen blijft dalen: 53.600, een derde minder dan in de week ervoor. Daarvan was 30,3 procent nog positief, en dat is 8,6 procent lager dan een week daarvoor. Het reproductiegetal ligt op 0,86.

Sinds de start van de vaccinatiecampagne eind december 2020 zijn al in totaal 24.606.542 dosissen van een COVID-19-vaccin toegediend in België. In totaal hebben 9,1 miljoen mensen een eerste dosis van een vaccin gekregen en meer dan 8,9 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd. Van de volledig gevaccineerden kregen er meer dan 6,8 miljoen een boosterdosis.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.