Artsen en verpleegkundigen AZ Alma fietsen naar Mont Ventoux voor KOTK

Een team van twee artsen en drie verpleegkundigen van AZ Alma fietst van 4 tot 11 september van Eeklo naar de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Ze leggen die rit van ruim 1.000 km af ten voordele van Kom op tegen Kanker. Vorig jaar werd dokter David Bassens getroffen door kanker, maar dat belette de groep niet om vier maanden na zijn operatie samen de iconische berg te beklimmen. Wie dit initiatief wil sponsoren, kan nog altijd een bijdrage leveren.

De vijf dappere fietsers zijn naast orthopedisch chirurg David Bassens zijn collega Alex Demurie en de operatiekwartierverpleegkundigen Pieter Joos, David Criel en Jo Tanghe. Zij fietsen al sinds 2020 regelmatig samen en het beklimmen van de Mont Ventoux heeft voor hen geen geheimen meer.

De klim van dokter David Bassens vorig jaar was een prachtige prestatie, maar het betekende ook de aanzet voor dit mooie project.

“We spraken toen af om, als het herstel van David goed evolueerde, vanuit ons ziekenhuis in Eeklo naar de Mont Ventoux te fietsen”, vertelt dokter Alex Demurie. “We stippelden een route in acht etappes uit, goed voor meer dan 1.000 km en 9.000 hoogtemeters. De laatste dag of daags nadien beklimmen we ook nog eens de Mont Ventoux, wat voor 2.000 extra hoogtemeters zal zorgen. We hopen met dit initiatief zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker, u begrijpt dat we met David in ons midden geen extra motivatie meer nodig hebben.”

De vijf AZ Alma-fietsers vertrekken op woensdagochtend 4 september om 8 uur aan de hoofdingang van het ziekenhuis in de Ringlaan in Eeklo en willen op woensdag 11 september aan de voet van de Mont Ventoux aankomen. Hun exploten kunnen gevolgd worden op Facebook (Le désir du vélo) of op Instagram (Le_desir_du_velo).

Een bijdrage leveren kan via dit adres.

RITTENSCHEMA

Woensdag 4 september: Eeklo-Fourmies (168 km, 1.309 hoogtemeters)

Donderdag 5 september: Fourmies-Reims (112 km, 1.059 hoogtemeters)

Vrijdag 6 september: Reims-Mesnil St Père (143 km, 806 hoogtemeters)

Zaterdag 7 september: Mesnil St Père-Pouilly en Auxois (142 km, 1.122 hoogtemeters)

Zondag 8 september: Pouilly en Auxois-Chalon sur Saône (‘rustdag’ 80 km, 670 hoogtemeters)

Maandag 9 september: Chalon sur Saône-Lyon (127 km, 926 hoogtemeters)

Dinsdag 10 september: Lyon-Grane (144 km, 845 hoogtemeters)

Woensdag 11 september: Grane-Crillon le Brave of Mont Ventoux (97 km, 1.316 hoogtemeters of 136 km, 3.178 hoogtemeters)

Op de foto van 2023 zien we Pieter Joos, David Criel, David Bassens, Alex Demurie en Jo Tanghe op de top van de Mont Ventoux.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.