Zeventig procent van Vlamingen is volledig gevaccineerd

Vlaanderen heeft de kaap gerond van 70 procent volledig gevaccineerden. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vrijdag aangekondigd.

Volgens gegevens op de website laatjevaccineren.be kregen in Vlaanderen ruim 5,17 miljoen mensen minstens een eerste prik met een coronavaccin. Van hen zijn er bijna 4,7 miljoen volledig gevaccineerd, of 70,48 procent van de bevolking. De anderen - bijna 484.000 mensen of 7,27 procent - zijn deels ingeënt.

"Meer dan 70 procent van alle Vlamingen is volledig gevaccineerd!", schreef Beke vrijdag op de microblogsite Twitter. "Samen beschermen we elkaar door te kiezen voor de prik, en die solidariteit wordt elke dag opnieuw getoond. Jong en oud strijden hand in hand tegen dit virus. Dat maakt me erg trots. Bedankt!"

De kaap van 70 procent werd lange tijd beschouwd als de grens om te kunnen spreken van groepsimmuniteit. Maar onder meer door de besmettelijkere deltavariant wordt de drempel tegenwoordig eerder op 80 à 85 procent gezet, of nog hoger.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.