Slecht gesedeerde colonoscopie: een slechthorende arts gestraft

Tijdens een slecht verdoofde colonoscopie hoorde een 84-jarige arts de pijnkreten van zijn patiënt niet omdat hij zijn gehoorapparaat niet droeg. Deze nalatigheid leidde ertoe dat hij een proeftijd kreeg van het Florida Department of Health. 

Gastro-enteroloog Ishwari Prasad kreeg een sanctie opgelegd door de Florida Medical Board nadat twee colonoscopieën die hij begeleidde fout waren gegaan. Tijdens een van de procedures schreeuwde een patiënt die niet voldoende verdoofd was het uit van de pijn, maar dr. Prasad, die zijn gehoorapparaat niet droeg, reageerde niet.

In een administratieve klacht die USA Today heeft gezien, stelt het Florida Department of Health dat de twee colonoscopieën in kwestie plaatsvonden op 5 juni vorig jaar in het Tampa Ambulatory Surgery Center. Dr. Prasad is sindsdien voorwaardelijk vrijgesteld.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    23 augustus 2024

    Net gelezen dat het gehoor van jongeren er op vooruit gaat !
    Wel heel veel oudere potdove oudere mensen gezien die echt niks = 0,0000000005 horen be1/2 wanneer je hen zegt dat ze POTDOOF zijn !

  • Frank Comhaire

    22 augustus 2024

    Je moet al heel gevoelig zijn om het tijdens een goed uitgevoerde coloscopie, als patiënt, uit te schreeuwen van de pijn!