Nog meer dan 20.000 gewonden in Gaza (AZG)

Ondanks de eerste evacuaties van Palestijnse patiënten en buitenlanders, bevinden zich nog meer dan 20.000 gewonden in de Gazastrook. Dat zegt  Artsen zonder Grenzen (AZG).

"Er blijven nog meer dan 20.000 gewonden in Gaza, met beperkte toegang tot gezondheidszorg als gevolg van de belegering en voortdurende bombardementen" door het Israëlische leger, zei de humanitaire organisatie woensdag in een persbericht.

AZG, dat daar aan toevoegde dat al haar 22 internationale medewerkers Gaza hebben kunnen verlaten via de grensovergang Rafah, riep op om meer inwoners van de Palestijnse gebieden te evacueren.

"Diegenen die Gaza willen verlaten, moeten dat zonder verder uitstel kunnen doen en zonder afbreuk te doen aan hun recht om op een later tijdstip naar Gaza terug te keren", zei AZG, dat opriep tot een "onmiddellijk staakt-het-vuren". 

De VN en verschillende ngo's waarschuwen voor een rampzalige humanitaire situatie in het kleine Palestijnse gebied, dat 2,4 miljoen inwoners telt.

> Lees ook: Hoofdgenerator groot ziekenhuis in Gaza niet meer operationeel

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    02 november 2023

    Tir Schietkraam Gaza op de Foor : ALTIJD PRIJS !!