Vandenbroucke wil algemeen mondmaskergebruik vanaf 9 jaar

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke wil dat het mondmasker opnieuw algemeen wordt gebruikt, vanaf negen jaar. Dat zei hij vrijdag in Terzake op Canvas.

"We staan misschien wel voor het moeilijkste moment sinds de start van deze regering", zei Vandenbroucke. Het is volgens hem duidelijk geworden dat vaccinatie op zich niet volstaat. "De moeilijke boodschap is dat het en-en is. De vaccins zijn onvoldoende sterk tegen het overdragen van de besmetting. Ze werken zeer goed tegen zware ziekte, maar ook onder gevaccineerden gaat het virus over. En daar zit ons probleem."

Vandenbroucke wil dus opnieuw strengere maatregelen. Het mondmasker moet opnieuw de regel worden, binnen en zelfs buiten waar onvoldoende afstand kan worden gehouden. Bij een evenement binnen zou zowel het Covid Safe Ticket als het mondmasker verplicht moeten worden. "Dat is een dubbele beveiliging", zei hij.

Daarnaast zou ook telewerk opnieuw verplicht moeten worden, vindt de minister. "Ik zou willen dat we maatregelen nemen die we lang kunnen volhouden, met zijn allen samen."

Lees ook:

'Mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 9 jaar geen goed idee' (minister Dalle)

Minister Weyts verzet zich tegen voorstel mondmasker voor 9-jarigen

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.