Brusselaars met digitale achterstand worden geholpen bij inschrijving vaccinatie

In zes Brusselse gemeenten waar de vaccinatiegraad bij de volwassen bevolking nog te laag ligt, worden in de komende maand acties opgezet om mensen met een beperkte kennis van informatica te helpen zich te registreren op het inschrijvingsplatform Bruvax. Via inschrijvingspunten op publieke plaatsen wil het Brussels gewest zo verhinderen dat de digitale kloof een hindernis vormt voor wie zich wil laten vaccineren.

Brussels minister voor Digitalisering Bernard Clerfayt (DéFI) hamert erop dat mensen die het moeilijk hebben met het maken van een online afspraak niet vergeten mogen worden. Het nieuwe Brusselse aanmeldingsplatform Bruvax werd zo toegankelijk mogelijk gemaakt, maar toch kunnen er nog verschillende redenen zijn waarom iemand last ondervindt van de digitale kloof.

"De leeftijd, het opleidingsniveau, de etnische origine of een mogelijke handicap zijn allemaal factoren die leiden tot de digitale kloof. Naast deze variabelen zijn er ook ongelijkheden die verband houden met de toegang tot IT-tools en een internetverbinding of met kennis van de tool", herinnert minister Clerfayt. 

Animatoren zullen nog tot 24 juni aan lokale inschrijvingspunten op publieke plaatsen en pleinen Brusselaars aanspreken en hen stap per stap begeleiden bij de inschrijving. Deze acties vinden plaats in de gemeenten waar de vaccinatiegraad bij de bevolking het laagst is. Dat is het geval voor Sint-Joost, Sint-Gillis, de stad Brussel, Schaarbeek, Molenbeek en Koekelberg, waar de vaccinatiegraad bij mensen ouder dan 18 jaar respectievelijk 23%, 28%, 28%, 29%, 29% en 31% bedraagt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.