Coronacijfers blijven stijgen

Het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van een COVID-infectie blijft stijgen. Ook het aantal geregistreerde besmettingen zit nog steeds in de lift. Het aantal overlijdens daarentegen blijft nagenoeg stabiel. Dat blijkt vrijdag uit het epidemiologisch rapport van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 3 en 9 augustus, de recentste periode waarvoor geconsolideerde gegevens beschikbaar zijn, waren er dagelijks gemiddeld 1.787 besmettingen, een tiende meer dan de week eerder. Het aantal tests daalde daarentegen met een tiende, tot iets minder dan 50.000. De positiviteitsratio bedraagt momenteel 4 procent. Het grootste aantal positieve tests wordt afgenomen bij kinderen tussen 0 en 9 jaar en in de provincie Luxemburg. 

Gemiddeld waren er voorbije 7 dagen 51 ziekenhuisopnames per dag, een stijging met een derde. Enkel het gemiddelde aantal overlijdens bleef relatief stabiel, in de periode van 3 tot 9 augustus, met 3,6 per dag (-4 procent). Er liggen nu 475 patiënten in het ziekenhuis, bijna een derde meer dan de week ervoor. Op intensieve zorgen liggen er 132 patiënten, een stijging van 40 procent. 

Exact 71,6 procent van de totale bevolking is inmiddels minstens gedeeltelijk gevaccineerd, 65,2 procent is volledig ingeënt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.