Koen Van Impe, nieuwe CEO van Stichting tegen Kanker

De professoren Eric Van Cutsem en Pierre Coulie, co-voorzitters van het Bestuursorgaan van Stichting tegen Kanker, zijn verheugd om de komst van Koen Van Impe aan te kondigen als nieuwe CEO  van Stichting tegen Kanker. Hij neemt vanaf 2 september de fakkel over van Bruno Colmant, die de functie van CEO ad interim op zich nam sinds februari 2024. 
 
Koen Van Impe brengt meer dan 25 jaar ervaring mee in diverse managementfuncties, ondernemerschap en strategische marketing. Hij behaalde een Master in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Leuven en een Master in Business Management aan Vlekho. Koen startte zijn carrière in productmarketing en heeft sindsdien diverse leidinggevende rollen vervuld, onder andere als CEO van Ogilvy Belgium en het +KOO Network (Cronos Group) en managing partner en shareholder bij i-Merge (nu Boondoggle). Tot juli 2023 was hij gedurende 6 jaar voorzitter van de raad van bestuur van de Belgian Association of Marketing (BAM) waar hij nog steeds bestuurder is. Hij is ook bestuurder bij de raad voor reclame (communicatiecentrum) en bij Effie België.

"Relevanter dan ooit"

"Ik ben heel blij de strijd tegen kanker te vervoegen en te intensiveren in het jaar dat Stichting tegen Kanker haar 100ste verjaardag viert. De opdrachten van de Stichting zijn relevanter dan ooit. De financiering van wetenschappelijk onderzoek is essentieel om hoop om te zetten in overwinning. Preventie blijft cruciaal door mensen aan te moedigen om deel te nemen aan screenings en gezond te leven. Daarnaast blijft begeleiding van patiënten en hun families onmisbaar in dit proces. Na 25 jaar in een corporate omgeving wil ik mijn ervaring inzetten om de medewerkers en vrijwilligers van Stichting tegen Kanker te ondersteunen bij het realiseren van de grote uitdagingen van morgen. Ik dank het Bestuursorgaan voor het vertrouwen en kijk uit naar onze samenwerking", reageert Koen Van Impe.

“Namens het Bestuursorgaan en alle medewerkers van Stichting tegen Kanker zijn we bijzonder verheugd Koen Van Impe te kunnen verwelkomen. Samen zullen we hem ondersteunen bij alle uitdagingen van de organisatie en wensen we hem veel succes bij de realisatie van de toekomstperspectieven van Stichting tegen Kanker”, laten Eric Van Cutsem en Pierre Coulie, co-voorzitters van Stichting tegen Kanker, weten.

Stichting tegen Kanker staat erop om Bruno Colmant van harte te danken voor zijn inzet tijdens afgelopen transitieperiode en is opgetogen dat hij actief blijft als lid van het Bestuursorgaan. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.