Huisarts neergestoken in Den Haag: nog steeds in intensive care

Afgelopen dinsdag werd een huisarts neergestoken in de Haagse huisartsenpraktijk Zuiderparken Huisartsen. Het zou gaan om een mannelijke, waarnemend huisarts of een vervanger van de praktijkvoerende arts. De dader zou een patiënt zijn, een 38-jarige man. Het onderzoek loopt volop.

Een verdachte werd aangehouden. Het steekincident zou in de spreekkamer of behandelruimte hebben plaatsgevonden, de dader zou een patiënt zijn. Patiënten liepen de dader achterna en niet veel later zou een aanhouding zijn verricht. 

Volgens Medisch Contact was de toestand van het slachtoffer, dat naar het ziekenhuis werd gebracht, kritiek. Gisteren lag hij nog steeds in het ziekenhuis. De praktijk is inmiddels dicht, met op de site de mededeling: "Praktijken gesloten bij ernstige calamiteit, bij SPOED alleen telefonisch bereikbaar."
"Er heerst verslagenheid en we proberen zo goed als mogelijk elkaar te ondersteunen in het team en gaan onze gedachten vooral nu uit naar onze collega. Wij rekenen op uw geduld en begrip", luidt het nog.

Huisartsenorganisatie Hadoks - de 'huisartsenkring' van zowat 600 huisartsen waaronder de praktijk valt - laat in een verklaring op de site weten dat zij ‘enorm geschrokken en zeer aangedaan’ zijn. Ze leven mee met hun gewonde collega. ‘Geweld tegen hulp- en zorgverleners mag nooit gebeuren en is te allen tijde onacceptabel.’

De praktijk Zuiderparken Huisartsen wordt gerund door drie praktijkhouders.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    23 februari 2023

    Empowerment of the Patiënt !