Coronatesten in Brussel gratis tot 15 september

Mensen die vrezen dat ze besmet zijn met het nieuwe coronavirus, kunnen zich in Brussel gratis laten testen in één van de acht testcentra in het gewest, zo maakte de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie vrijdag bekend. Een testcode is niet vereist. Deze maatregel geldt tot 15 september.

Het aantal coronabesmettingen in Brussel is de voorbije weken fors toegenomen. De zogenaamde incidentiegraad is twee maal hoger dan het nationaal gemiddelde en bedraagt nu 471 gevallen per 100.000 inwoners (226 voor heel het land).

"De epidemiologische situatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is verontrustend en wordt van zeer dichtbij opgevolgd", zegt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. "De zomer staat synoniem voor meer sociale contacten. We zien nu dat het virus zich breder onder de bevolking verspreidt". De instelling roept de Brusselaars dan ook op om dubbel voorzichtig te zijn, niet alleen bij terugkeer uit het buitenland maar ook in alle andere gevallen. Om het schooljaar veilig te kunnen laten starten, wordt nu ook ingezet op testing.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.