"Topdokter" Bart Morlion gaat Europese Pijnfederatie voorzitten

 Vandaag wordt pijndokter Bart Morlion, die te zien zal zijn in het komende seizoen van het Vier-programma "Topdokters", officieel aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Europese Pijnfederatie EFIC. Dat laat de organisatie dinsdag weten in een persbericht.

De 53-jarige Morlion neemt de functie over van de Brit Chris Wells in het Deense Kopenhagen, waar de Europese Pijnfederatie haar tweejaarlijkse congres houdt.

Morlion is het huidige hoofd van het Leuvens algologisch centrum en het pijncentrum van UZ Leuven in Pellenberg. Als klinisch professor geeft hij ook les over pijnbestrijding aan de KU Leuven en verschillende hogescholen.

EFIC is een multidisciplinaire professionele organisatie die zich bezighoudt met pijnonderzoek en behandeling, en bijna 20.000 leden uit heel Europa telt. Morlion werd al in 2014 verkozen tot de toekomstige voorzitter ervan, en zal aanblijven tot de raad van bestuur van de organisatie in 2020.

"Als voorzitter van EFIC is het mijn ambitie om de relatie tussen zorgverleners en patiënten te versterken", zegt Morlion over zijn aanstelling. Dat hoopt hij te doen door de educatieve activiteiten van de organisatie te verstevigen en meer actieve pijnartsen te rekruteren om zich in te zetten voor de Europese Pijnfederatie.

In het komende seizoen van "Topdokters" is hij een van de specialisten die worden gevolgd. "Ik hoop dat de kijkers inzicht krijgen in de complexiteit van pijn en de kracht van het brein op de pijn. De kijkers zullen merken dat chronische pijn zeer dramatische gevolgen kan hebben voor de patiënt en dat een simpel pilletje of spuitje meestal weinig soelaas biedt", aldus Morlion over zijn deelname aan het programma.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.