Ziekenhuisartsen staken opnieuw in Engeland

In Engeland is vandaag een nieuwe staking gestart bij ziekenhuisartsen. Er is sprake van duizenden artsen die drie dagen het werk neerleggen. Ze eisen een beter loon nu de levensduurte fors gestegen is.

Dit is een staking van de zogenaamde 'junior doctors', dat zijn artsen die nog in opleiding zijn tot specialist of huisarts. Het gaat van artsen aan de start van hun carrière tot artsen met meer dan 8 jaar ervaring.

Door de staking komt de gezondheidszorg verder onder druk te staan, laat gezondheidsdienst NHS weten. Vele niet-dringende afspraken zullen verplaatst worden en personeel zal gemobiliseerd worden voor de spoeddiensten.

De actie startte woensdagochtend en duurt tot zaterdagochtend. De 'junior doctors' vertegenwoordigen zowat de helft van de ziekenhuisartsen.

Vakbond BMA vraagt 35 procent opslag, maar de Britse regering verzet zich daartegen.

In april was er nog een vierdaagse staking van de artsen in Engeland. Bijna 200.000 niet-dringende afspraken werden toen uitgesteld.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.