Welke provincie wandelkampioen in strijd tegen borstkanker? (Pink Ribbon)

Naar aanleiding van deze 10de editie van De Roze Mars organiseert Pink Ribbon een competitie tussen de 10 provincies. Bij het inschrijven wordt iedere deelnemer automatisch gekoppeld aan zijn/haar provincie op basis van de postcode. Via de scoreborden op het platform kan iedereen het competitieverloop tussen de provincies op de voet volgen.

Tijdens de vorige editie van De Roze Mars in de maand mei - toen er nog geen competitie tussen de provincies bestond – had Antwerpen de actiefste stappers in huis met een dagelijks gemiddelde van 10.221 stappen per deelnemer (zie verder). Maar de resultaten van de verschillende provincies lagen toen erg dicht bij elkaar.  Het belooft dus een zeer spannende strijd te worden.

De Roze Mars

In oktober is het Internationale Borstkankermaand en met het oog op borstkankerpreventie organiseert de vzw Pink Ribbon opnieuw haar De Roze Mars. Het is al de 10de editie en deze mijlpaal vraagt om extra aandacht en feestelijkheden.

De Roze Mars is geen typisch wandelevenement, maar een engagement dat deelnemers aanmoedigt om gedurende de hele maand oktober meer te bewegen en te wandelen. Via het digitale platform www.derozemars.be kunnen deelnemers zich inschrijven en hun stappen bijhouden met een stappenteller of de bewegingsapp op hun smartphone. Deelnemen is mogelijk voor iedereen, zowel individueel als in teamverband en vanop elke gewenste locatie – of dat nu thuis is of op het werk.

Elke stap telt!

Sinds 2018 is De Roze Mars uitgegroeid tot een niet te missen traditie in België die mensen motiveert om een actieve levensstijl aan te nemen. Pink Ribbon organiseert dit evenement twee keer per jaar om bewustzijn te creëren over het belang van lichaamsbeweging bij (borst)kankerpreventie. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat één op de drie gevallen van kanker kan worden voorkomen door een gezonde en actieve levensstijl. Elke stap telt dus écht.

Naast het bevorderen van bewustzijn over de voordelen van meer lichaamsbeweging, zamelt Pink Ribbon met De Roze Mars ook fondsen in voor de financiering van concrete projecten. Deelnemers betalen 12 euro, maar kunnen ook extra fondsen werven door vrienden en familie om donaties te vragen ter ondersteuning van hun deelname en prestaties.

Deelnemen aan De Roze Mars kan via deze website.

Overzicht gemiddelde aantal dagelijkse stappen per deelnemer/provincie tijdens laatste editie van De Roze Mars in mei.

  1. Antwerpen: 10.221
  2. West-Vlaanderen: 10.215
  3. Limburg: 10.129
  4. Vlaams-Brabant: 9.629
  5. Oost-Vlaanderen: 9.527
  6. Luxemburg: 9.349
  7. Luik: 8.735
  8. Henegouwen: 7.832
  9. Waals-Brabant: 7.609
  10. Namen: 7.449

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.