Vaccinatiecampagne tegen polio loopt goed in Gaza, volgens WHO

De vaccinatiecampagne tegen polio in de door oorlog verscheurde bezette Gazastrook loopt momenteel "goed". Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gezegd. Volgens de WHO zal de eerste inentingsronde nog minstens tien dagen duren.

"We moeten in heel Gaza 640.000 kinderen vaccineren en voeren in feite twee campagnes. We zijn nu begonnen met de eerste cyclus en de tweede cyclus volgt over vier weken", verklaarde de vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidsorganisatie in Gaza, Rik Peeperkorn.

De eerste vaccinaties kwamen er al op 31 augustus, maar de grootschalige campagne startte pas zondag. "Tot hiertoe loopt alles goed. We hopen dat dat zo blijft en dat alle partijen daaraan meewerken", aldus Peeperkorn. 

Momenteel wordt er gevaccineerd in het centrale deel van Gaza en inmiddels kregen al 161.000 kinderen jonger dan tien jaar een vaccin, meer dus dan de geraamde doelstelling van 156.500 kinderen in die regio. Volgens Peeperkorn werd het aantal mensen dat in het gebied verblijft voordien wellicht onderschat. 

In het zuiden van de Gazastrook is het de bedoeling om zo'n 340.000 kinderen te vaccineren en in het noorden gaat het om 150.000 kinderen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.