Nog geen beslissingen op IMC, zaterdag nieuwe vergadering

De ministers van Volksgezondheid van ons land hebben vandaag nog geen beslissing genomen over de vaccinatie van jongeren van 16 en 17 jaar tegen het coronavirus. Ook over de keuzevrijheid voor vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson werden nog geen knopen doorgehakt. Zaterdag komt de Interministeriële Conferentie opnieuw samen. Dat werd woensdag vernomen in kringen rond de IMC.

Ons land besliste vorige week het vaccin van Johnson & Johnson niet langer toe te dienen aan mensen onder de 41 jaar. Aanleiding was het overlijden van een jongere vrouw die met het vaccin was ingeënt. De IMC boog zich vandaag over de vraag of het vaccin, waar maar één prik van nodig is, ook op vrijwillige basis zou kunnen worden toegediend aan mensen jonger dan 41 jaar. E en beslissing kwam er nog niet.

Dat geldt ook voor de vaccinatie van 16- en 17-jarigen. Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) gaf al langer aan dat hij die groep ook wil laten inenten, liefst voor 11 juli, en ook de Hoge Gezondheidsraad adviseerde positief. Zaterdag zitten de ministers opnieuw rond de tafel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.