Nieuw geneesmiddel tegen coronavirus goedgekeurd

Door een nieuw ministerieel besluit is het gebruik van het geneesmiddel REGN-COV2 toegestaan bij de behandeling van patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Dat meldt het FAGG. Het geneesmiddel is nog niet vergund, maar heeft al een positief wetenschappelijk advies gekregen van het Europese geneesmiddelenbureau EMA.

REGN-COV2 is een geneesmiddel met twee antilichamen die zich richten op het spike-eiwit van het SARS-CoV2-virus. Tussentijdse resultaten van klinische studies tonen aan dat het geneesmiddel de virale lading significant vermindert. Het EMA raadt REGN-COV2 aan voor coronapatiënten die nog geen extra zuurstof nodig hebben maar wel een groot risico lopen om ernstig ziek te worden.

Het ministerieel besluit, uitgevaardigd door federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), werd gisteren gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.