Franstalige assistenten veranderen geweer van schouder

Cimacs, tegenhanger van Vaso, heeft haar werkwijze veranderd en de woordvoerder van Cimacs, Dr. Jean-Michel Mot, zal niet langer alleen op de vergaderingen aanwezig zijn. De Franstalige ASO's willen uit de crisis geraken en hebben besloten terug te keren naar de onderhandelingstafel. De eerste bijeenkomst vindt aanstaande vrijdag plaats.

Na de eerste stakingsdag aan de poorten van de ziekenhuizen konden de assistenten uitpakken met een sterke mobilisatie, meer dan 1.000 op de Kunstberg in Brussel", zeggen ze in een persbericht. 
Ze willen de stakingsdagen evenwel niet opstapelen en uit deze crisis geraken. Daarom keren ze terug naar de onderhandelingstafel met de andere vertegenwoordigers binnen het Nationaal Paritair Comité van Artsen en Ziekenhuizen (CNPMH). De eerste bijeenkomst vindt aanstaande vrijdag plaats.

Verandering van vertegenwoordiging

Opmerkelijk: de Cimacs woordvoerder Jean-Michel Mot zal niet langer de enige zijn op de vergadering. Er komen duo's. Dat lijkt toch te wijzen op enige twijfel in de onderhandelingswijze. Jonas Brouwers van Vaso kreeg net heel wat schouderklopjes om zijn vastberaden maar toch open manier van onderhandelen.

De Franstalige assistenten beklemtonen wel dat "de handhaving van de staking dagelijks opnieuw zal worden geëvalueerd naar gelang van de geboekte vooruitgang. In de tussentijd gaat de staking door."

Zij dringen er ook op aan dat de besprekingen met hun Nederlandstalige collega's worden hervat.

> Lees ook: Franstalige ziekenhuisassistenten gaan ook weer aan het werk

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Koen VAN BELLE

    21 mei 2021

    Waarom moeten de besprekingen met de Nederlandstaligen worden hervat? Die hebben het akkoord ondertekend. Duidelijk, toch?
    Beschamend de manier waarop de vertegenwoordiger van CIMACS zijn achterban in de steek laat en op een totaal infantiele wijze de toestand laat escaleren. Echte schande.