eHealth: “Artsen blijven aanmoedigen om opleidingen te volgen”

De digitalisering van de gezondheidszorg - en het ambitieuze eHealth actieplan - moet zorgverstrekkers helpen om doeltreffende en kwalitatieve zorg te verstrekken.

Maar niet alle artsen zijn op de hoogte van de toepassingen en wat ze ermee kunnen doen, zo bleek tijdens een quiz op het symposium Medische Wereld op 11 mei jongstleden, een symposium dat sinds 2013 ingericht wordt door en artsen van de VUB-UZ Brussel. 

De nakende verplichting om het elektronisch voorschrift te gebruiken is wel goed opgevolgd, maar voor artsen blijft het noodzakelijk om op geregelde tijdstippen opleidingen te volgen voor alle mogelijke eHealth-toepassingen, aldus de oproep van apr. Dirk Broeckx van EenLijn.

Eénlijn.be is een project in opdracht van het Agentschap Zorg & Gezondheid, uitgevoerd door een netwerk van partners. Via informatie- en opleidingssessies, webinars, e-learning en een hulplijn worden zorgverstrekkers aangemoedigd en ondersteund om de samenwerking in de eerste lijn te bevorderen, wat tot een betere gezondheidszorg leidt, zo klinkt het.

Eénlijn.be is een project voor alle eerstelijnszorgverstrekkers. Huisartsen en apothekers kunnen in een vervolgsessie leren hoe alle e-Gezondheidsdiensten werken in de verschillende softwarepakketten.

Hopelijk veranderde een en ander sinds juli 2015. Toen bleek uit een enquête van de Artsenkring Halle en Omgeving onder meer dat 42% van de bevraagde artsen zichzelf onvoldoende geïnformeerd vindt over eHealth en de toepassingen ervan…

> Lees ook:  Hoe bekijken huisartsen e-Health? – enquête

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Ignaas DESMET

    04 juni 2019

    Via informatie- en opleidingssessies, webinars, e-learning en een hulplijn worden zorgverstrekkers aangemoedigd en ondersteund om de samenwerking in de eerste lijn te bevorderen, wat tot een betere gezondheidszorg leid, zo klinkt het.

    leid - leidt - graag correctie

    Ignaas Desmet